Αυτός είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Στάγων που ονομάζεται «ο Άγιος Οικουμένιος ». Εκπέμπει στους 102 FM και λειτουργεί εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο σταθμός στο site του: Είναι ωφέλιμο, για την πνευματική μας ζωή, να κλείνουμε την ψυχοφθόρα τηλεόραση και να ακούμε τις διάφορες εκπομπές του σταθμού μας που οι εθελοντές συνεργάτες του ετοιμάζουν για όλους εμάς. Το συναξάρι της ημέρας, οι ιστορίες από το γεροντικό, οι αναλύσεις των Ευαγγελίων και των Αποστόλων της Κυριακής, τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους μας, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι μερικά από τα πολλά θέματα που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ώρα που οδηγούμε, την ώρα που βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ή κάθε στιγμή της ημέρας που θέλουμε να χαλαρώσουμε από το καθημερινό άγχος. Επίσης μέσα από τον σταθμό μας έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε Ιερές Ακολουθίες και διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ενορίες της Μητροπόλεώς μας.

Ο σταθμός Αγιος Σπυρίδων είναι το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολίς Κέρκυρα Παξών και Διαποντίων νήσων. Εκπέμπει στου 91.1 και δίνει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αφετηρία συνάντησης και διαλόγου με την πίστη. Ο Άγιος Σπυρίδων είναι προστάτης του τόπου και ελπίδα των ακροατών είναι να μιλήσει στις καρδιές τους.

Απλά γαρ εστι της αληθείας έπη αφού σύμφωνα με τον Αισχύλο τα λόγια της αλήθειας είναι απλά. Ο Αλήθεια Fm 96,3 αποτελεί ένα μουσικό οδοιπορικό στις ψυχές των ακροατών του. Μια ιστορία που ξεκινάει στην Κάλυμνο το Πάσχα του 1991. Ακούστε τον Αλήθεια Fm 96,3 γιατί σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική.

Αυτός είναι ο σταθμός της ζωής μας. Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εκπέμπει στους 99.2 και έχει μία μεγάλη ιστορία.

H Ενοριακή Συντροφιά του Μεγαλομ.Αγ.Γεωργίου Λαρίσης σας περιμένει όλους σε μια 24ωρη πορεία για μια δυναμική και δημιουργική ημέρα κοντά στον Ιησού Χριστό. Το ημερήσιο πρόγραμμα μπορεί κανείς να το βρει στην ιστοσελίδα https://galilea.gr/προγραμμα/! Από 7/10/2019 ακούστε το ράδιο Γαλιλαία – Ι.Ν. Μεγ. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Η παρουσία εκκλησιαστικού λόγου στο ραδιόφωνο της Ξάνθης άρχισε από το 1995. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης «Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου θεωρεί το ραδιόφωνο ως το κατ’ εξοχήν πρόσφορο μέσο διακονίας του εκκλησιαστικού λόγου. Από το 1995 φτάνει στα ώτα του εκκλησιαστικού μας πληρώματος εκκλησιαστικός λόγος από την εβδομαδιαία εκπομπή ‘’Η Φωνή της Εκκλησίας’’». Στην συχνότητα των 93,8 μεγακύκλων στα fm άρχισε να μεταδίδεται αρχικά το καθημερινό πρόγραμμα του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την Πρωτοχρονιά του 2014 ξεκινά πλέον να εκπέμπει το ραδιόφωνο της τοπικής εκκλησίας, ο Ραδιοσταθμός Διακονία fm 93,8, ο οποίος έρχεται να καλύψει ένα κενό σε ραδιοφωνικές εκπομπές μουσικής και λόγου με καθημερινές εκπομπές, οι οποίες πραγματεύονται ένα μεγάλο εύρος θεμάτων.

O Ραδιοφωνικος Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Ήδη από το Μάϊο του 1950 επί Αρχιεπισκοπείας Σπυρίδωνος Βλάχου, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στην «Αποστολική Διακονία» την ίδρυση «ιδίου ραδιοφωνικού σταθμού». Τα σχέδια όμως εκείνα δεν ευωδόθηκαν, καθώς η Ραδιοφωνία στην Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι αυστηρά κρατική. Στην Εκκλησία, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με την Πολιτεία, δόθηκε μόνο μία εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, κάθε Πέμπτη στις 6:30 μ.μ., στον «Ραδιοφωνικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων». Σήμερα ο Ραδιοφωνικος Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπέμπει στους 89,5.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ο Αληθινός Λόγος», δημιουργήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, έχοντας ως γνώμονα τη χριστιανική καλλιέργεια του Κυπριακού Ελληνισμού, τη σύνδεση των μελών της Εκκλησίας με τον ζωοποιό λόγο του Θεού και τα Ιερά Μυστήρια, αλλά και γενικότερα τον γόνιμο προβληματισμό κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου πάνω στα θέματα πίστης και ζωής. Το πρόγραμμα του νέου μας, Παγκύπριας εμβέλειας, καθαρά Εκκλησιαστικού Σταθμού, θα κινείται ανάμεσα σε δύο πυλώνες, της μεταδόσεως των Ιερών Ακολουθιών και της αμφίδρομης επικοινωνίας των παραγωγών με το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 FM STEREO εκπέμπει σε 24ωρη βάση με εκπομπές ποικίλης θεματολογίας. Οι συνεργάτες του, ιερείς και λαϊκοί, κάτοχοι οι περισσότεροι πανεπιστημιακών τίτλων φροντίζουν ώστε τνα μεταδίδεται και να επικοινωνείτε στους ακροατές ο καθαρός, λόγος του Θεού. Ο σταθμός αποτελεί την φωνή της Ιεράς Μητροπόλεως μας στα ερτζιανά, με σκοπό να ξεκουράσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τον ακροατή. Είναι η φωνή του Ευαγγελίου του Χριστού, της αληθείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της αγάπης, της ελπίδας και του γόνιμου προβληματισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις τοπικές εκκλησιαστικές ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας και παιδαγωγικές εκπομπές και ομιλίες. Ακόμα, καλύπτει την αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας σχεδόν κάθε Κυριακή, των Ιερών Ακολουθιών κατά τις Μεγάλες Εορτές, καθώς και σημαντικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως κι άλλες πολλές. Διαθέτη σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, και Η/Υ σε όλα τα studio του, ενώ το νυκτερινό πρόγραμμα καλύπτεται με ειδικό αυτόματο σύστημα.

Συλλόγου Φίλων του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ι.Μ.Αργολίδος: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Μια διαδικτυακή προσπάθεια που έχει σαν στόχο της να φωτίσει λίγο παραπάνω με την βοήθεια του Χριστού μας τα σκοτεινά μονοπάτια της στενής και τεθλιμμένης οδού Του... Σε αυτό το δύσβατο μα τόσο λυτρωτικό οδοιπορικό κρατάμε στα χέρια μας ένα μικρό ραδιοφωνάκι, ανοιχτό σαν τις ψυχές μας… και συντονισμένο στην πιο αγαπημένη για μας συχνότητα των …ερτζιανών του Θεού …στους 105,2 μεγακύκλους των fm…

Ιερά Μητρόπολις Άρτης 106.6:Oι ακροατές του σταθμού της Ιερά Μητρόπολις Άρτης έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το άγιο πνεύμα καθώς και με την προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας, να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες. Πρόεδρος: †Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος Αντιπρόεδρος: κ. Κωνσταντίνος Μπόσμος, Συνταξιούχος Αστυνομικός Γραμματέας: κ. Δημήτριος Τσίκος, Μηχανολόγος Μηχανικός Μέλος: κ. Ευάγγελος Ρέντζος, Ελεύθερος Επαγγελματίας Μέλος: κ. Παναγιώτης Χούσος, Μαθηματικός ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Πρωτοπρ. Νικόλαος Κακοχρήστος, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου Γραικού Άρτης

Ραδιοφωνικός Σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1992, με πρωτοβουλία του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Παναγιωτοπούλου. Αρχικά στεγαζόταν στο Επισκοπείο Αμαλιάδος, ενώ το 1998, μετά την κοίμηση του π. Κυρίλλου, μεταφέρθηκε στον Πύργο, δίπλα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και με μηχανήματα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών. Ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός εκπέμπει καθημερινά από την συχνότητα των 107,6 Mhz στα FM, έκτος Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, από ώρας 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από ώρας 3 το μεσημέρι έως 7 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες αναμεταδίδει το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Καλύπτει την αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών κατά τις Μεγάλες Εορτές, καθώς και σημαντικές εκδηλώσεις της Ι. Μητροπόλεως όπως είναι το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο.

Το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς I.M. Καστοριάς 97.9 βρίσκεται πλέον μέσω του web radio, μπορείτε να ακούτε το πρόγραμμα του σταθμού καθώς και τις ιερές ακολουθίες που τελούνται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό καθημερινά αλλά και στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακούστε το ραδιόφωνο της Μητρόπολης ζωντανά. Ο θρησκευτικός σταθμός της Ιεράς μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής αποτελεί ένα «Καταφύγιο ανθρώπινων ψυχών». Η Ιερά μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής αντιλήφθηκε πολύ νωρίς την σημασία της λειτουργίας ενός δικού της Ραδιοφωνικού Σταθμού, μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να σαλπίζει Ορθόδοξα μηνύματα και να παιδαγωγεί εις Χριστόν τους κατοίκους της ακριτικής Ροδόπης.

Το ραδιοφωνικό κέντρο της Ορθόδοξης Πίστης στο νομό Λαρίσης. Με πρόγραμμα που θα απαλύνει την ψυχή σας και θα σας στηρίξει σε όλες τις στιγμές της ζωής σας. Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου είναι κοντά σε όλους τους πιστούς.

Αυτός είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ο οποίος λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2002 και εκπέμπει στις ραδιοσυχνότητες 94.5 για την πόλη της Λεμεσού και 107,9 για την ορεινή περιοχή. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Είναι ένα πνευματικό μέσο στη ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού που σκοπό έχει τον ευαγγελισμό του λαού. Τα προγράμματα του Ραδιοφωνικού Σταθμού περιλαμβάνουν κυρίως εκπομπές με πνευματικό περιεχόμενο αλλά και άλλες που ασχολούνται με ιατρικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά και μορφωτικά θέματα.

O Ι.Μ. ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ είναι ο ραδιοφωνικό σταθμός της, επ’ ονόματι «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ». Ο εκκλησιαστικός σταθμός εκπέμπει σε παγκυκλαδική εμβέλεια και έχει αναμετάδοση και μέσω internet. Συνεργάζεται και με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Στο πρόγραμμα του θα ακούσετε αποκλειστικά εκπομπές λόγου πνευματικού, εκπαιδευτικού, Εθνικού. Ο ραδιοσταθμός ήταν και είναι μη κερδοσκοπικός.

Ο σταθμός της Ιεράς Μητρόπολις Πατρών αποτελεί το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Ορθόδοξης πίστης στους δέκτες των ραδιοφώνων της Πάτρας και του Νομού Αχαΐας. Μ’ ένα γεμάτο πρόγραμμα που ξεκινάει από το πρωί με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και συνεχίζει χωρίς διακοπή όλη τη διάρκεια της ημέρας με εκπομπές από τους φωτισμένους πνευματικούς της Μητρόπολης, είναι ένας σταθμός που θα σας κρατήσει συντροφιά και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε στιγμή της ζωής σας αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Η ραδιοφωνική φωνή της Ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασιάς και Σπάρτης εκπέμπει από το 1997 στους 88.8! Ο σταθμός αναφέρει στο site του: Από το 1997, με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσταθίου, λειτουργεί συνεχώς ο Ραδιοφωνικός Σταθμός μας, μετα-φέροντας το Λόγο του Θεού και τις Αλήθειες της Πίστεώς μας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Μητροπόλεώς μας!

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στους 89,4 εκπέμπει σε 24ωρη βάση με εκπομπές ποικίλης θεματολογίας. Οι συνεργάτες του, φροντίζουν ώστε να μεταδίδεται και να επικοινωνείτε στους ακροατές ο καθαρός, λόγος του Θεού. Ο σταθμός αποτελεί την φωνή της Ιεράς Μητροπόλεως μας στα ερτζιανά, με σκοπό να ξεκουράσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τον ακροατή. Είναι η φωνή του Ευαγγελίου του Χριστού, της αληθείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της αγάπης, της ελπίδας και του γόνιμου προβληματισμού.

Μία ακόμη φωνή της Εκκλησίας από την Ιερά Μονή ταξιαρχών Πηλίου!

Ο εκκλησιαστικός ραδιοφωνικός σταθμός «Λυδία η Φιλιππησία» εμφανίστηκε στον χώρο των ερτζιανών κυμάτων το 1993, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα σε έναν κόσμο γεμάτο ερωτηματικά και αναζητήσεις. Ο Θεός ευλόγησε τις προσπάθειες των πρωτεργατών αυτού του έργου, το οποίο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, σημείωσε μία αλματώδη επιτυχία. Ο πιστός λαός αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και κράτησε σταθερή την βελόνα στην φωνή της Λυδίας της Φιλιππησίας. Ξεχωριστή ευλογία από το 2007 αποτελεί το ότι η φωνή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού φθάνει στα πέρατα του κόσμου χάρη στο διαδίκτυο. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Λυδία η Φιλιππησία» φιλοδοξεί να είναι μια καθάρια, τίμια και ειλικρινής φωνή, που εμπνέει εμπιστοσύνη και αγωνίζεται να σκορπά το μήνυμα του Ευαγγελίου στα πέρατα του κόσμου. O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ

Η ραδιοφωνική φωνή της Αδελφότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εγχείρημα από ένα σύγχρονο μοναστήρι με συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, αγιογραφείο, μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της μονής. Η Αδελφότητα του Μοναστηριού αποτελείται από νέους και καταρτισμένους Μοναχούς, πτυχιούχους Ανωτάτων – Πανεπιστημιακών Σχολών, ενώ, σήμερα απαρτίζεται από είκοσι ένα μέλη.

Ο πραγματικά μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός Μοναχική Διακονία της Ιεράς Μονής Παμμέγιστων Ταξιαρχών. Καθαρά εκκλησιαστικός ! Μία από τις διακονίες της Αδελφότητος της Ι. Μονής 20 χρόνια ζωής 24ωρη εκπομπή

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος - 97,7fm «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ» είναι ένας ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός με πλήρες πρόγραμμα και μεταδόσεις Ιερών Ακολουθιών από την Ιερά μας Μητρόπολη, αλλά και με διάφορες εκπομπές με πλούσια θεματολογία.

Ένα νέο ραδιόφωνο βρίσκεται στην συχνότητα 101.9. Εκεί που βρίσκαμε τον σταθμό Studio 19 σήμερα ακούμε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας «Ο Εύδιος Λιμήν» 101,9 FM. Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, για την έναρξη λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, «Ο Εύδιος Λιμήν», 101,9 στα F M ?γαπητοί ακροατές Μετά ?πό πολλούς κόπους καί δυσκολίες ο?κονομικές, ένεκα και της σύγχρονης, παγκόσμιας και ελληνικής πνευματικής και οικονομικής κρίσης, μέ τή βοήθεια το? Κυρίου, τό Πολιτιστικό Κέντρο τ?ς ?ερ?ς Μητροπόλεως Γορτύνης καί ?ρκαδίας, μπόρεσε να αποκτήσει τήν, νομίμως λειτουργο?σα, ραδιοφωνική συχνότητα «Studio19, 101,9 FM Stereo», μέ ραδιοφωνικό ε?ρος τόν Νομό ?ρακλείου, και στη συνέχεια να ιδρύσει τον Ραδιοφωνικό Σταθμό τ?ς ?ερ?ς Μητροπόλεως Γορτύνης καί Αρκαδίας στον οποίον δώσαμε τήν ?πωνυμία: «Ο Εύδιος Λιμήν», δηλαδή, «Τό ?πάνεμο λιμάνι». «? Ε?διος Λιμήν», που θα πεί «Τό ?πάνεμο λιμάνι», όπως είπαμε, είναι η ραδιοφωνική επωνυμία του Σταθμού μας, που υπενθυμίζει και υποδηλώνει τους «Καλούς Λιμένες» της περιοχής μας, η οποία περιοχή μας ευλογήθηκε από τον Πανάγαθο Θεό να έχει στους κόλπους της, στην κανονική της δικαιοδοσία, τους δύο Αποστολικούς πόδας της Εκκλησίας της Κρήτης, τους Καλούς Λιμένες και τη Γόρτυνα, τους δύο αυτούς Αποστολικούς Τόπους που δέχθηκαν, το πρώτον, το πέρασμα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και του αγαπημένου του μαθητή του Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης. Μετά, λοιπόν, ?πό πολλές προσπάθειες και μετά την παρέλευση χρόνου αρκετού, ιδού, χάριτι Θεού, ο ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας των Γορτυνίων με το όνομα «? Ε?διος Λιμήν», δηλαδή, «Τό ?πάνεμο λιμάνι», στα ραδιοκύμματα των F M και στη συχνότητα 101,9, από την οποία τώρα επικοινωνούμε μαζί σας, είναι πλέον μία ραδιοφωνική πραγματικότητα.

Η ιστορία της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας» του ραδιοφώνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού είναι ένα ταξίδι που αφετηρία του βρίσκεται στα 1992 επί Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος. Ένας μεγάλος σταθμός της ιστορίας αυτής είναι η εκ βάθρων ανανέωση από τον νυν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, το 2001 με την δημιουργία ψηφιακού υποβάθρου για την επεξεργασία και την μετάδοση των εκπομπών. Η ανανέωση αυτή ολοκληρώθηκε με την μεταφορά του ραδιοφωνικού σταθμού στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μελισσιάτικα, το 2005. Σήμερα η «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπως και τα περισσότερα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα είναι από τα λίγα εναπομείναντα ραδιόφωνα λόγου στις ραδιοφωνικές συχνότητες και το γεγονός ότι έχει μέση προβολή εβδομαδιαίας ακροαματικότητας τους 10.000 ακροατές είναι ένα γεγονός το οποίο έχει καταγραφεί στις επίσημες μετρήσεις του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ορθόδοξη Παρουσία FM 106,8 αναβαθμίζεται και ως προς το πρόγραμμα που θα μεταδίδει αλλά και τεχνικά. Πολύ σύντομα θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και θα υπάρχουν απευθείας μεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών, Όρθρου και Εσπερινού τόσο από Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας όσο και από άλλα Ορθόδοξα Χριστιανικά σημεία από την περιοχή μας αλλά και από όλο τον κόσμο, εκπομπές λόγου, ενημερωτικές εκπομπές, Χριστιανικά κείμενα, Βυζαντινή, Κλασσική και Παραδοσιακή μουσική, ανακοινώσεις της Μητροπόλεως και των Ενοριών της καθώς και αναλυτικά στοιχεία τόσο για το ραδιοφωνικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα όσο και για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ορθοδοξία και Παράδοση δύο λέξεις που συνδέονται άρρηκτα με την χώρα μας. Η Ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης εκπέμπει στους 103 στα FM. Ο σταθμός λέει: Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ». Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτήριο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός). Όλα έχουν δημιουργηθεί από τον Διευθυντή του σταθμού Ιερέα π. Βασίλειο Λ. Βασιλείου και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την οικονομική συμπαράσταση πολλών φίλων της Ραδιοφωνίας. Αρχικά η όλη προσπάθεια φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Κ. Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4». Μέχρι σήμερα, ως εθελοντές, οι διάφοροι συνεργάτες, τεχνικοί, εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν φθάσει τα 175 άτομα. Μεγάλοι, νέοι, ακόμη και παιδιά.

Ακούτε το Ορθόδοξο Φως 107.8 Το Εκκλησιαστικό Ορθόδοξο Ραδιόφωνο της Μεγαλόπολης που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο είναι εδώ.

Ραδιοφωνικός Σταθμός Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας.

Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Εκπέμπει στη συχνότητα 90.2! Διευθυντής Προγράμματος: π. Παύλος Παπαδόπουλος! Μέλη Ραδιοφωνικής Επιτροπής:π. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος-π. Λάζαρος Μουρατίδης-π. Δημήτριος Καλόγερος-π. Αντώνιος Σισμανίδης. Υπεύθυνος Τεχνικού και Διεκπεραίωσης: π. Αντώνιος Σισμανίδης! Υπεύθυνος Ηχολήπτης: κ. Άκης Σπανίδης.

Η Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM αποτελεί το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή του ακροατή. Η ιστορία του πρώτου ελληνικού εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού ξεκινάει στις 30 Οκτωβρίου του 1988. Η Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM ξεκίνησε σαν τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από τον τότε Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικο. Το πρόγραμμα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας μέσω αναμεταδοτών, στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή μέσω δορυφόρων, αλλά και σε κάθε γωνιά της γης μέσω του Διαδικτύου. Ακούστε την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM.

pemptousia.fm Διαδικτυακό ραδιόφωνο του ιστοτόπου Πεμπτουσία Ινστιτούτο Έρευνας Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός»

Ένα ελληνορθόδοξο ραδιόφωνο που σκοπό έχει να προσφέρει τροφή για σκέψη, τροφή για ψυχή στους Έλληνες όλου του κόσμου . Από 20/12/2017 το Radio Filopoli παίζει δυνατά.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Άγιος Δημήτριος Ακροπόλεως είναι ο θρησκευτικός σταθμός της Κύπρου. Εδώ η ψυχή σας θα ταξιδέψει με τα πιο σημαντικά κηρύγματα και διδάγματα της εκκλησίας μας.

Το ραδιόφωνο ΕΛΠΙΔΑ 96.1 είναι η φωνή της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, με πλούσιο πρόγραμμα εκκλησιαστικών ειδήσεων, συνεντεύξεων και ζωντανών συνδέσεων. Μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΛΠΙΔΑ 96.1 ο πιστός και όχι μόνο, βρίσκει την ελπίδα και την ηρεμία που αναζητά, ενημερώνεται για ψυχολογικά, ιστορικά και πολιτισμικά θέματα.

H Ιερά Μητρόπολη των Σερρών και Νιγρήτης στα ερτζιανά. Με τοπικό πρόγραμμα και ενημέρωση αλλά και σε σύνδεση με την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών παρουσιάζει εκπομπές που ασχολούνται με την επικαιρότητα μέσα από το πρίσμα της εκκλησίας της Ελλάδας. Με μουσικές που γαληνεύουν και όλα τα θρησκευτικά, εποχιακά δρώμενα. Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό μας σταθμό και ενημερωθείτε και μέσα από το site μας για το έργο της εκκλησίας μας.

Ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορωνίου στα Χανιά της Κρήτης. Ο σταθμός εκπέμπει στα FM στους 95,5 μεγακύκλους. Το Ράδιο Μαρτυρία έχει θρησκευτικό χαρακτήρα και το διακρίνει μια δημιουργική πορεία με πλήθος εκπομπών από καταξιωμένους ανθρώπους. Το πρόγραμμα το Ράδιο Μαρτυρία απαρτίζεται από ανανεωμένες εκπομπές λόγου, πνευματικού, ιατρικού, οικονομικού, ψυχαγωγικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Το Ράδιο Παντοκράτωρ εξέπεμψε για πρώτη φορά την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου του 2015 ημέρα μνήμης του Αγίου Ελευθερίου και έκτοτε βρίσκεται κοντά σας αδιαλείπτως όλο το 24ωρο με πρόγραμμα ομιλιών Ορθοδόξου Χριστιανικής κατηχήσεως. Ακούστε το Ράδιο Παντοκράτωρ από 20/3/2018 και μέσα από το  http://www.pantokrator.info/gr

Ήταν 1 Αυγούστου του 1993, όταν για πρώτη φορά και μέσα από τους 93,1 FM ακούστηκε το σήμα της ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», σ` αυτό το ακριτικό Νησί, τη Χίο. Η αποκεκαλυμμένη αλήθεια του εξανθρωπίσαντος θεού της αγάπης προσφέρεται στους ανθρώπους με πολλούς τρόπους. Ο τρόπος προσφοράς του πρέπει ν` ακολουθεί τις ανάγκες της εποχής και να χρησιμοποιεί όλα τα επιτεύγματα της ανθρώπινης τεχνολογίας.

Από το 1990 λειτουργεί ανελειπώς ραδιοφωνικός σταθμός επονομαζόμενος «Σπίνος». Συνδέεται με την εκκλησία του Μοναστηριού και μεταδίδει τις περισσότερες ακολουθίες και το κήρυγμα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα στηρίζεται στη θεολογία και τη δημοτική παράδοση. Τα τελευταία χρόνια μεταδίδεται και μέσω διαδικτύου.

Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Το Φως, εκπέμπει στους 99.7 μεγάκυκλους των FM. Το ραδιόφωνο μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές θρησκευτικού περιεχόμενου αλλά και συμβουλευτικού σε πνευματικό επίπεδο, μαζί με εκπομπές σχετικά με την υγεία.

Στο ιδιόκτητο κτίριο της «Χριστιανικής Στέγης» λειτούργησε επί 15 χρόνια ο δικός της Ραδιοφωνικός Σταθμός (εκπέμπει στα 102 FM) με δικά του προγράμματα. Σήμερα για να καλύψει ολόκληρο το 24ωρο με εκπομπές, αναμεταδίδει το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

©2023 Εικονογραφίες - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

WP Radio
WP Radio
OFFLINE ΖΩΝΤΑΝΑ
or

Log in with your credentials

Forgot your details?